December 12, 2011

new LIFE


morning :) dah tak lame dahh ..
emm , ahad ni nak pergi daftar poli dah .
perasaan ta payah tnye la ..
tapi usaha aku tukar tempat blajar kat FB tak sia-sia.
sekurang2nyaa ak dpt lah jumpa ngan kekawan yg bakal ke poli same ngan aku
walaupun ta smpai 3bulan knal . 
tak pernah bersua muka kan .. tapi .
hah , da pndai dah aku wat2 taching kat deme .
sembang2 mcm da lame kenal .
aku dapat kenal pun dua orang je .
sorg laki & seorang lagi pompuan :))

mereka berdua ni dah lame kenal kot . 
konon nye laaa . sbb sme2 dr SMV Manjung .
haha , dpt pulak kos yang same kan . 
same lagi kos elektrik tu .
ehem ehem ..
ni yang lelaki , ak penah wat ta de mood kat dye .
arini dye pun ta de mood sbb ak lagi kot . ampun ye kawan ;)
TAUFIK #ampun sebab form FB kau#
yang ni pulak yang kawan perempuan baru ;D
SYAFIQAH RAZAK  #pka, sorry juga ye curik link FB kau#
hah , hopefully la kat sane nanti kite jadi kawan stdy same2 .
ade pape problem stdy pon leh disscus same2 :))

BTW , ak pon nak kenalkan kawan aku .
sbenarnye dye dapat poli PD , then tukar ke merlimau .


bella :)

aku ingat nak bagi link jugakk . tapi kemane pulak ntah FB dye .


tapi , dye tak same amik kos elektrik .
dye amik Dip. Pemasaran .

p/s : thanks sebab sudi bace . sila tinggal jejak anda skali .. singgah lagi sini . muahmuah ! xoxo

December 8, 2011

it has just happened .


yeayy !! rini dpt kua ngan ILY ..
bak kate dye , kali last keluar . tape .
motif keluar pon ta pasti :)
tapi yang best nye , dye ngan aku same2 gila kamera . 
so , banyak le gamba yang kami snap tadi . ape kesah kan ..

tadi kteorg kuar g tesco manjung je . 
tak jauh pun dari rumah aku sbenarnye .
1st , kteorg jalan dlm tesco dulu . beli beli barang .
pastu g foodcourt makan sizzling mee :)
last , lepak kat BIG APPLE .

iklan LOKASI . HAHA 

yang ni pulakk budak melepak kat BIG APPLE td :DD

HAHA , kiteorg lepak kat BIG Apple.
smue pic yg ad kat blog ni smua kat BIG Apple . 
cm ni lah penangan kiteorg bile keluar kamera .

me and ILY :))

pic last :D

okeyy , pic yang last ni pulak sebab nak tunjuk kat group ni KEJOR YOB KEJOR (KYK) . 
aku dapat shirt ni lpas order n bayar . 
ta salah kan nak show kat sini jugakk 

p/s : thanks sebab sudi singgah sini okeyy :)) tggal lah jejak skali snang nak follow balik .. hope hari esok lebih baik dari hari ni .. k baii :>



November 19, 2011

makasihh yawww .. o_O


blog yg new look hasil bantuan kwn saya .
NUR ILINADIAH BINTI ISMAIL .
dye yg tolong edit2 sikit .. hasil idea campuran .
suke nak form dye kat sini hah .. ampun3 !



sorry ye ily , curik gambar yg lumut ritu .

so , ni lah kwn saya tu .
follower saya or yg bace blog ni nak follow dye . 
leh la klik kat bawah ni .

p/s : thnx sbb sudi bace ye . thanks jgak pda yg tggal kan jejak .. 



love you lah

  

sorry kalau entry kali bercampur-campur bahasa .. ta ade niat pun nak rosakkan bahasa sendiri :) cume senang nak bg korang paham je . tira cume nak share je .. sebab , rasenye ramai yg tahu tira minat bola sepak .. okeyy , Harimau Malaya yang msuk sukan SEA ni adlh dr skuad Harimau Muda yang dilatih oleh Ong Kim Swee (OKS).. fuhhh :)) Malaysia dalam kumpualn A . 


So , skrg ni jom lah start psal entry ni . 1st skali ,  #SELAMANYA HARIMAU MALAYA cuba klik kat SHM tu . tira jatuh hati kat lagu ni lahh . semangat je dengar . betul ke salah kurang pasti . tapi sy suka :)
Semalam (17Nov2011) , Malaysia lwn Indonesia dlm last game untuk kumpulan A .. Alhamdulillah , Malaysia pun menang lahh dengan Indon .. kita ad scorrer mude 

satu2 nye penjaring tunggal Malaysia lwn Indonesia :)) tahniah Syahrul Azwari Ibrahim..

jadi , esok nye pulak (19Nov2011) separuh akhir Malaysia lwn Myanmar .. tak sabar , ade rezeki msti kita menang punya kan . :))

p/s : thanks sbb sudi bace entry ni . nanti singgah lagi ye :)
to INDONESIA FANS : jgn ingat rakyat Malaysia akan senyap lpas lagu negara kami dihina . INDON awas ye , anda tu bukan yang terbaik sebab sgale nye telah ditentu kan oleh ALLAH. so , GET LOSS .. :)  

November 17, 2011

.. Jar Of Hearts ..

I know I can't take one more step towards youCause all that's waiting is regretAnd don't you know I'm not your ghost anymore?You lost the love I loved the most
I learned to live, half-aliveAnd now you want me one more time
And who do you think you are?Runnin' 'round leaving scarsCollecting your jar of heartsAnd tearing love apart
You're gonna catch a coldFrom the ice inside your soulSo don't come back for meWho do you think you are?
I hear you're asking all aroundIf I am anywhere to be foundI have grown too strongTo ever fall back in your arms
I've learned to live, half-aliveNow you want me one more time
Who do you think you are?Runnin' 'round leaving scarsCollecting your jar of heartsAnd tearing love apart
You're gonna catch a coldFrom the ice inside your soulSo don't come back for meWho do you think you are?
Dear, it took so longJust to feel alrightRemember how to put backThe light in my eyes
I wish I had missedThe first time that we kissed'Cause you broke all your promisesAnd now you're back you don't get to get me back
Who do you think you are?Runnin' 'round leaving scarsCollecting your jar of heartsAnd tearing love apart
You're gonna catch a coldFrom the ice inside your soulSo don't come back for meDon't come back at all
And who do you think you are?Runnin' 'round leaving scarsCollecting your jar of heartsAnd tearing love apart
You're gonna catch a coldFrom the ice inside your soulDon't come back for meDon't come back at all
Who do you think you are?Who do you think you are?Who do you think you are?

November 6, 2011

selamat hari rayaaa aidiladha :)

assalamualaikum 

lamanye ta update blog .. rindu tahap merana jgakk lah dekat blog ni .. huhu
hari ni , 6november2011 :)) bersamaan 10zulhijah1432M .. semua umat islam kat malaysia ni sambut hari raya . haaa , yang lain nye . setengah orang panggil hari raya korban .. pape pun , maknenye same je ..

gambar lembu yang 'tengah' dikorbankan .

jom baca sikit info tentang HARI RAYA AIDILADHA ni ..
 harap2 tak bosan lahh untuk tambah ilmu okeyy :)

Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh , sebelas , dua belas, dan tiga belas Zulhijah setiap tahun . Bermula dengan takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijah .  

Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat islam memperingati kisah Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah ALLAH .dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah ALLAH SWT . 

Selain itu , salah satu keistimewaan Aidiladha dan Hari Tasyrik ialah ibadah korban. Ibadat korban ini hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula selepas Khatib menyampaikan khutbah Aidiladha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijah .


itu je lahh , teringat pulak belajar pendidikan islam tingkatan5 , sebab ade tajuk bab ni ..
akhir sekali , tyraa nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA bagi seluruh muslimin & muslimat kat muka bumi ni .. moga hari ni lebih baik dari hari sebelum2 nyaa :) nahh tengok ni sekali ..


p/s : meoow2 aku dalam ketakutan dirumah ni .. sebab surau dpan rumah ade 12ekor lembu dikorbankan .. thanks for reading .. visit again dear :)

September 29, 2011

GERAM nyeeee ngan dyee o_O

ASSALAMUALAIKUM ..
hai all .. :DD 
hari ni tibe-tibe rasa excited bile nak update blog .. 
ta ade idea nak watt karangan panjang2 , tapi sy sukaaa !!

ini MARU .. :))
spesis SCOTTISH FOLD . alaaa yg meow telinga kelepek2 tu .. comeyl apee !
MARU tergolong kategori kucen yang cerdik and snang diajar . main2 tu memang keje dye pun ..
maru ni kucen jepun . jauh kan . emm ^_^

kepale dye bulatt .
syiok nye kalau dpt pelukkk !? =,=
saiz bdan dye lagi besar dr kucing2 sihat kat malaysia ni .
MARU ni ad baka yg kuat, tu sebab sihatt . hemohemo =,=

kalau korang nak tau .. 
DORAEMON and MARU adalah dari spesis yg sama .
  SCOTTISH FOLD ..
nme pun kartun JEPUN , kucen pun JEPUN .
comel lagi , geram tengok kepala dye yang bulat tu .. HAHA <33

MARU ni ada hobi yang satu ..
dye pantang jumpa kotak kosong ,
 tak kesah lah kotak besar ke kecik.
janji dye muat badan dye , dye main loncat2 keluar masuk .

ni ha , antare koleksi kotak n MARU . ;))

baekklah , smpai sini je lahh .. hehe , selesai sudahh tentang MARU .. thnx sebab sudi membaca ye . syg korang . k bai ^_^

September 20, 2011

SEAfood ;)

ASSALAMUALAIKUM ..

hai smue , sihat ?? blog ni rse nye mcm dah bersawang lah .. sebab , saya ta de idea nak update . sorry =)
al-kisah nye bermula sekarang .. semalam , abah aku ada beli KERANG .. dan cerita nya bermula . hehe
aku baru sedar yg aku ni agak gilakan mknan laut .. semua aku makan , tapi tak lah semua sangat . ada jugak yg tak pernah makan .. macam siput yg pelik2 , siput yg ta ade kat malaysia .. cara nak masak dia pun tak lah rumit sgt .. snang je . jum lah tengok2 antara mknan laut yg femes kat malaysia ni 

KERANG ni sesudah basuh trus je letak atas api .. mak aku ajar kalau kerang tu da terbukak cengkerang nye maknenye dah boleh mkn lah tu .. so , yang ni paling snang kan . ;)

yg ini pulak fav aku .. nyum3 ! SIPUT SEDUT ... hehe;) ta penah lagi masak sendiri , tapi suka lah makan siput sedut masak lemak cili api .. wahhhh =)

 KETAM ad banyak jenisss .. tapi aku sndiri pun ta tau aku mkn ketam jenis apee .. sape tau ? diam2 je lahh..hehe

 UDANG ni pulak ade yg besar n ad yang kecik . ad yg udang dr laut , ad jugak udang yang dr belaan . macam mana nak bezakan mungkin warna dye lain kot .. sebab udang laut nampak macam warna putih2 . kalau udang bela warna macam kelabu2 sikit ..

last , IKAN TERUBUK .. tau tak ikan ni ? hehe ;) ramai kata tak suka ikan ni sebab ada banyak tulang . tapi isi dye sedapp lah ..

tiga gambar yang kat atas ni mstilah selalu makan sebab senang dapat kat mana2 pasar .. masak sndiri pun bolehh kan .. tapi , coppp ! eyyy , tak smua manusia kat muka bumi ni boleh makan makanan laut . sebab nye mmg ada alahan makanan .. macam mana leh dapat alahan tu tak pasti .. tapi , untuk info smue alahan tu mmg berbahaya .. macam dalam ni KLIK SINI .
jadi , sekian sahaja info dari aku untuk kali ni .. thnx sbb sudi bace . k bai =)

September 11, 2011

Maghi lah tgk ni o_O

hye2 , hampir tiga empat bulan dah aku nak cr pasal rahsia tahi lalat ni .. bukan ape , sekadar tmbah pengetahuan . ta salah kan .. =) manusia zaman dulu2 nak kenal seseorang tu dye hanya tengok pada tanda di badan . ianya adalah tahi lalat .. rahsia2 nya adalahh 
bibir atas kanan - banyak rezeki, pandai
bibir atas kiri - ramai kawan, baik hati
bibir bawah kanan - disegani orang, ramai yg suka
bibir bawah kiri - pandai bicara, tak mudah kalah
leher kanan - cerdas, jujur, berani menderita
leher kiri - cerdas dlm segala hal dan banyakpengetahuan
leher di tengah - tercapai cita-cita
biji mata kanan - suka serong dan pembohong
biji mata kiri - pembohong tetapi baik hati
hujung mata kanan - baik hati, sopan santun, cerdas
hujung mata kiri - baik budi, murah rezeki
betis kanan - suka berhibur, boros
betis ! kiri - rajin, tidak suka menganggur
lutut kanan - bersikap tidak peduli dan tak mahuberusaha
lutut kiri - kurang kuat berusaha
kepala sebelah kanan - terkabul cita-cita
kepala sebelah kiri - sering menemui kesusahan
kepala sebelah belakang - jujur, sabar dan tekun
kening kanan - cerdas dan cekap
kening kiri - cerdas, sopan santun
tengah kening - keras hati, berani segala hal
hujung mulut kanan - kecil rezeki, tak mudah kalah
hujung mulut kiri - suka berpoya-poya
ketiak kanan - dapat menyimpan rahsia
ketiak kiri - jujur, banyak yang cinta
pergelangan kaki kanan - suka berpergian (keluarrumah)
pergelangan kaki kiri - kehendak kuat
batang hidung - banyak dicintai orang dan dapatmenjadi kaya
pada hidung - banyak rezeki
dagu bawah kanan - jujur dan baik hati
dagu bawah kiri - bijak sana dan berbudi luhur
kemaluan kanan atau kiri - baik, suka senggam di kepala kemaluan (lelaki) - bakal beristeri
tumit kanan - jujur dan banyak kawan
tumit kiri - baik budi
alis kanan suka - menolong, baik hati
alis kiri - ramai yang suka
pangkal peha kanan - kemahuan kuat
pangkal peha kiri - suka kerja apa pun
telapak kaki kanan - tak mudah mengeluh
jari kaki kanan - suka menolong
jari kaki kiri - berbudi, suka berbuat baik
bahu kanan - cermat dlm membuat keputusan, banyaktanggungan
bahu kiri - suka kerja keras, banyak tanggungjawab
lengan kanan - setia dan taat pada atasan
lengan kiri - menepati janji dan rajin
pipi kanan - ramai teman
tengah-tengah pipi kanan - ramai yg suka
tengah-tengah pipi kiri - ramai teman
ubun-ubun - kurang jujurpusat - cerdas, tangkas, tekun
pusat bahagian kanan - sejahtera dalam hidup
pusat bahagian kiri - beroleh kemliaan
pinggang kanan - sayang pada pas! angan hidup
pinggang kiri - disayang pasangan hidup
dada kanan - dapat mengatasi masalah
dada kiri - berani, jujur dan sabar
telapak kaki kanan - tidak mudah mengeluh
telapak kaki kiri - baik budi pekertinya
siku tangan kanan - kuat ingin memiliki kekayaan
siku tangan kiri - baik hati, suka menolong
jari tangan kanan - serba beroleh keuntungan
jari tangan kiri - serba baik bekerja
jari telapak tangan kanan - banyak rezeki tapi boros
jari telapak tangan kiri - banyak rezeki dan cermat
perut bawah kanan - banyak rezeki, suka memberi maaf
perut bawah kiri - baik hati, tenang hidupnya
sudut mata kanan dalam - disayang suami atau isteri
sudut mata kiri dalam - tidak mudah dilupakan pasangan
sudut mata kanan luar - baik budi, ramai yg cinta
pelipis kiri - murah rezeki, dpt jadi kaya
pelipis kanan - serba berhasil dalam usaha
kelopak mata kanan atas - baik hati, ramah, berjaya
kelopak mata kiri atas ! - baik budi, ramai yg suka
kelopak mata kanan bawah - agak malas
kelopak mata kiri bawah - agak cerdik sungguh., kurang bijaksana


semua ni fakta bukan nye sahih . sekadar menambah pengetahuan sahaja .. nak percaya atau tidak terserahh. bagi aku ni hanya untuk suka2 . tapi , nasihat aku , jngan lah percaya 100% . nnt akn mendatangkan khurafat pulak  . thnx sbb sudi membaca . =)

September 7, 2011

keMARAHan berganda bagi aku !

entry kali ni nak share bnde yg ta sepatutnye terjadi .. 
manusia yang ta de sivik n ta de plajaran agama yg cukup je akan lakukan benda ni ..
 kemarahan bagi pecinta kucing hanya tuhan sahaja yg tahu 
. belum tmbah lagi berbagai perkataan caci maki kat pemilik PETKNODE ni . 
binatang yang tak berdosa jadi mngsa kebodohan manusia cam ni .. %^&* ;)
 menyesal tak sudah . silap besar hantar kucing kat tempat ni .. 

emmm , hati aku membara bila terbaca artikel kat dalam ni

nak share benda ni .. sebab ak btul2 marah .
harap akta lpas ni lagi teruk dr sekarang .
denda yg berbayar ta dapat menggantikan dengan nyawa yg dah hilang .
huh , kalau boleh bia nyawa dibalas dgn nyawa . baru adil bg aku .
k thnx for reading . bai 


Rayaa 2011 =)

macam da dah terlmabat je nak post pasal hari raya . tp ta pe lahh .
taun ni raya best la jugak . raya pertama ad anak sedara .. meriah la sikit ..
raya ketiga abg lagi sorg baru balik . sebab dye beraya rumah mertua dye dulu . it's oke la .

rayaa taun ni hebaddd .. HAHA 
sebab nya , banyak gile bergambar . 
yg best , dpt bergambar satu family jugak . ^^

ni salah satu gamba nye .. kabur jea .

my family ;)

tak tau nak tulis ape dah ..
selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin semua ^^

August 22, 2011

hari-hari RAYA .. =,=

hye smue  ;) kali ni nak cerita pasal baju raya .. ape yg ak suke , ape yg ak nak .. jom la tgk ape yg ak nak share .. =)




nak baju raya . cm ni .. 
minat la jgakk . tp tiap kali g shopping mst ak yg paling mendap . cpat bosan .. huhu
fesyen idaman tu ta reti la nak ckp . tp nak baju kurung jee ..
ta nak baju fesyen lain2 ..


pas tu , corakk dye nak yg cm ni .. bunga2 . polka dot ..
act , ta de la nak yg manik berat2 tu . cm rimas lakk ak tgk .
so , raye kali ni ak nak style ak pilih sndiri . 
mak ak pun ad ckp , ape la bju dot2 cm tu . ta elok fesyen dulu2 .
aku ta kesah pun . sbb , ta penah ad baju cm tu =)


last skali , knape smue gamba baju kaler coklat ??
okeyy , ta ape .. ak taun ni baju kaler coklat .
tu yg sje tulis entry ni. sbb nak share kat smue .

p/s : tu je lahh .. sebenarnye ta tau nak tulis ape dahh ..sorry merapu dlm entry ni . thnx sbb sudi baca .

August 16, 2011

INTAN . =)


main story , ak wat post ni sbb ase nak hargai adk angkat . ta salah kan .. so , mcm ni , ari ni (semalam) 15ogos , bufday INTAN . sorry , jujur nak ckp aku da terlupe .. tp td INTAN call br tibe2 tringat ari ni (semalam)  ari isnin .. pas tu , dapat la wish2 kat tepon . nak nyanyi td , tp tbe2 ase segann .. sebelum bg INTAN hadiah , ingat nak bg 1st presen ngan post niyy . 

INTAN NURSHAHIRAH..

dearess INTAN
1st akk knal kamu sorg yg sgt taching2 . =)
2nd , terlalu ganas ntuk bergurau . 
junior yg agk akk respect sbb kamu jauh dr family .. kagum2 .
last2 , adekk akk kan . muke same kot lahhh . mcm org rmai ckp termasuk waden2 ..
akk kagum ngan kamu jgakk sbb kamu pemain bola jaring yg hebadd . ;D
pas tu , pandai jge diri n pakwe . mcm saling mmerlukan . so sweet . 
ta tau nak ckp ape dahh . 

 I Love U <3


sayang kamu smpai bebila INTAN .. =)

p/s : jgn runsing2 bace post kali niyy .. =)

August 13, 2011

. nak jgakk (!)

ASSALAMUALAIKUM ... 


Entry kali ni nak share je sbnarnye . ape yg aku MINAT / SUKE ..
syiok laaa bulan Ramadhan ni .. mkn smue nye sedap2 bile berbuka .. mak ak yg keje pun kne msk jgakk . tp nak wat cm ne . da air tgn mak lagi sedap .. =)

hurmm , skrg ni sje nak cter . Ak KETAGIH teh ais .. kalau boleh tiap2 hari nak minum teh ais .  so , skrg an bulan pose .. nak cr teah ais mamak siang2 mmg ta jumpe laa .. beli waktu siang plastic itam la jawapnye .. MAMAK ni plakk satu je yg sdap pun . MAMAK BIRIYANI nme nye .. <3
jom laaa tgk niyy ... tgk lahhh .. ssssssss , sdappp nye ! ak ngah update psal ni pun ngan thn air liur .. ase mcm nak skrg ! huhu



ahaaaa , the BIG one .. awesome!

sape yg bce entry ni suke2 la ye .. sape yg sme KETAGIH ngan aku . cpt2 laaa cr kdai mamak smentara mlm msih ade .. cpatt !

p/s : lpas publish post ni , get ready serbu kdai mamak !